Kamis, 01 Juni 2017

TASK 9 : CHOOSE THE BEST ANSWER

1.   Alfred Adams has not _____.
      a. Lived in lonelynessly n times previous
      b. Never before lived sole
      c. Ever lived alone before
      d. Before lived without the company of his friends
The answer : C
Analysis      : The sentences is present perfect tenses so the best answer is Ever lived alone before.

2.   Henry will not be able to attend the meeting tonight because _____.
      a. He must to teach a class
      b. He will be teaching a class
      c. Of he will teach a class
      d. He will have teaching a class
The answer : B
Analysis      : The sentences use conjuction so the best answer is He will be teaching a class.

3.   Florida has not yet retified the amendment, and _____.
      a. Several other states hasn't either
      b. Neither has some of the others states
      c. Some other states also have not either
      d. Neither have several other states
The answer : D
Analysis      : The sentences use negative agreement so the best answer is Neither has some of the others states.

4.   There has not been a great response to the sale, _____?
      a. Does there
      b. Hasn't there
      c. Hasn't it
      d. Has there
The answer : D
Analysis      : The sentences for the best answer is Has there, because in the main sentences it use to be has and that sentences include question tag.

5.   _____ was the day before yesterday.
      a. The France's Independence Day
      b. The day of the French independence
      c. French's Independence Day
      d. France's Independence Day
The answer : D
Analysis      : The sentences use past tense, so the best answer is France's Independence Day

6.   _____, he would have come to class.
      a. If Mike is able to finish his homework
      b. Would Mike be able to finish his homework
      c. If Mike could finish his homework
      d. If Mike had been able to finish his homework.
The answer : D
Analysis      : The sentences use conditional sentences type 3, so the best answer is If Mike had been able to finish his homework.

7.   The cyclist _____ he crossed the main street.
      a. Looked with caution after
      b. Had looked cautiously before
      c. Was looked cautious when
      d. Looks cautious when
The answer : B
Analysis      : The sentences use past perfect tense, so the best answer is Had looked cautiously before.

8.   Here _____ notebook and report that I promised you last week.
      a. Is the
      b. Are the
      c. Was the
      d. Has been a
The answer : B
Analysis      : The best answer is Are the because describe more than one objects.

9.   A student must know _____.
      a. To study hard
      b. To be a good student
      c. How to study effectively
      d. The way of efficiency in study
The answer : C
Anlysis        : The sentences use because to express obligations or need to do something.

10. George did not do well in the class because _____.
      a. He studied bad
      b. He was not good study wise
      c. He was a badly student
      d. He failed to study properly
The answer : D
Analysis      : The best answer is He failed to study properly because it's describe past tense tha George didn't do well before.

Minggu, 14 Mei 2017

TASK 8 : CHOOSE THE INCORRECT ONE FROM A, B, C AND D

1. After she had bought(A) himself(B) a new automobile, she sold(C) her(D) bicycle.
Answer : B
Analyze :
The wrong word of the sentences is himself because subject in this sentences is she not he, so the sentences which true is herself.

2. After George had returned(A) to his house(B), he(C) was reading(D) a book.
Answer : D
Analyze :
The wrong word is was reading, because that structure(Past Perfect) at sentences S+V2, the best answer is he read a book.

3. After John eaten(A) dinner, he wrote(B) several letters(C) and went to bed(D).
Answer : A
Analyze :
Because the sentences is had eaten, the structure of past perfect tense is S+had+V3.

4. The(A) president went fishing(B) after(C) he has finished(D) with the conferences.
Answer : D
Analyze :
The wrong sentences is has finished because that structure of past perfect at sentences S+had+V3.
5. The(A) governor has(B) not decided how to deal with(C) the new problems already(D).
Answer : D
Analyze :
The sentences already is wrong because the sentences of the structure is S+has/have+V3+C+yet , the best answer is Yet not already.

6. The professor had already given the homework assignment(A) when he had remembered(B) than Monday(C) was(D) holiday.
Answer : B
Analyze :
the sentences had remembered is wrong, the sentences which correct is remembered.

7. John lived in(A) New York since(B) 1960 to 1975, but he is now living(C) in(D) Detroit.
Answer : B
Analyze :
Tthe sentences since isn’t correct because since use for beginning of the time, the correct answer is for 1960-1975.

8. Before(A) she moved here, Arlene had been(B) president of the(C) organization since(D) four years.
Answer : D
Analyze :
Since in the sentences is wrong because since showed of the beginning of time, correct answer is for. For use show duration of time.

9. Our new(A) neighbors had been living(B) in Arizona since(C) ten years before moving(D) to their present house.
Answer : C
Analyze :
Since in the sentences is wrong because since showed of the beginning of time, correct answer is for. For use show duration of time.


10. The volume(A) four of our(B) encyclopedia set has been missing(C) for(D) two months.
Answer : C
Analyze :
The sentences has been missing is wrong because that structure of sentences is S+had+been+Ving+C(Past Perfect Continuous) so the best answer is had been missing.

Jumat, 28 April 2017

TASK 7 :CHOOSE THE BEST ANSWER

Choose the best answer and identify the one underlined word or phrase that must be changed (7-12)!

  1. They asked me, what did happen(A) last night(B), but I was unable to(C) tell them(D).
The answer : A

Jumat, 21 April 2017

TASK 6 : CHOOSE THE BEST ANSWER

II. Choose the best answer (1-6) and identify the one underlined word or phrase that must be changed (7-12)!

1.     The committee has met and _____.
        a.     They have reached a decision
        b.    It has reached a decision
        c.     It has formulated themselves some opinions
        d.     Its decision was reached at
The answer : B

Kamis, 13 April 2017

TASK 5 : RETYPE ALL ABOUT AFFIRMATIVE & NEGATIVE AGREEMENT ACCORDING TO IT'S NUMBER

I.      Identify the one underlined word or phrase that must be changed in order the sentence to be correct.

I.)    Affirmative Agreement
5.      Catherine is studying law at the university, and so does John.
                               A         B                 C                           D

Analysis : The word must be changed is D.

TASK 4 : RETYPE ALL ABOUT CONDITIONAL SENTENCES ACCORDING TO IT'S NUMBER

I.  Identify the one underlined word or phrase that must be changed in order the sentence to be correct.

2. No one would have (A)attended the lecture if you (B)told (C)the truth about the (D)guest speaker.

Analysis : The word must be changed is B.

Jumat, 24 Maret 2017

5 MULTIPLE CHOICES PREPOSITION

1. Alice : When will the meeting be held, Adam?
Adam : Oh, the meeting will be held soon. It is …… Monday.
A . In
B . At
C . On
D . To
Jawaban: C. Kenapa jawabannya C = On? On merupakan preposisi untuk menunjukkan letak suatu benda. Namun ternyata kita bisa menggunakan preposisi ini untuk menunjukkan waktu. On biasanya diikuti dengan hari atau tanggal (on Sunday atau on 9 October).
2.
Alice : What are you doing …… Christmas?
Adam : Of course spending time with all members of my family. How about you?
A . On
B . In
C . To
D . At
Jawaban: D. Kenapa jawabannya D = At? Alasannya karena at digunakan saat kita ingin menunjukkan waktu tertentu seperti jam tidur, jam makan atau liburan yang pendek. Misalnya at two o’clock, at breakfast, at that time, at Christmas dan lain sebagainya. Untuk menunjukkan waktu, sebenarnya preposisi in juga bisa digunakan. Namun, in digunakan untuk waktu yang lama (in September, in 1998, in the winter holidays, in the next few days, in the 18th century, dan lain-lain).
3.
Alice : Why are you here? Shouldn’t you work at the office?
Adam : Well, nobody works …… the festival, right?
A . Till
B . By
C . From
D . During
Jawaban: D. Kenapa jawabannya D = During? Preposisi during digunakan untuk acara-acara khusus atau di waktu yang specific. Missal during the festival, during the meeting, during the next couple of months, during September, dll). Preposisi lain seperti tillatau until digunakan ketika ingin mengatakan bahwa sesuatu akan berakhir. From digunakan untuk menunjukkn waktu sesuatu akan dimulai (from tomorrow, from Monday, dll). Terkadang, from harus diikuti kata to, misalnya from Sunday to Saturday.
4.
Alice : What happened to you? You look so pale.
Adam : I miss the train. I come here …… bike and now, I’m really exhausted.
A . By
B . With
C . As
D . About
Jawaban: A. Kenapa jawabannya A = By? Nah, sering sekali orang bingung dengan penggunaan preposisi by dan with. Pakai byatau with? Baik by dan with harus diikuti noun (kata benda) setelahnya. Namun, khusus untuk alat transportasi, kita wajib menggunakan preposisi by. Sedangkan preposisi as digunakan untuk mengekspresikan sebuah fungsi dari sesuatu (as a bed).
5.
Alice : I’m afraid you must ……. the meal. I do not bring my wallet.
Adam : Hmm, okay. No problem.
A . Turn out
B . Look at
C . Sit down
D . Pay for
Jawaban: D. Kenapa jawabannya D = Pay for? Preposisi ternyata jika ditambah dengan verb (kata kerja) akan membentuk prepositional verb. Sama seperti phrasal verb, untuk mengetahui arti dari prepositional verb, kita harus melihat kamus karena prepositional verb tidak bisa diartikan per-kata. Meskipun terdapat beberapa prepositional verb yang bisa diartikan per-kata (misal look at), namun umumnya, kita perlu bantuan kamus. Di contoh soal nomor 10, prepositional verb yang tepat adalah pay for pada pilihan D yang berarti membayar.
Sebelum kalian ingin membuat kalimat menggunakan preposisi, kalian harus mempelajari jenis-jenis preposisi dan kegunaannya. Kalian juga perlu belajar tentang part of speech termasuk noun (kata benda), pronoun (kata ganti), dan verb (kata kerja) karena preposisi akan digunakan ketika kalian ingin menghubungkan katagori part of speech yang tersebut